Why my TP-Link Router gets a WAN IP from the modem but no internet access?

Make sure Internet is working by connecting the computer directly to the modem and, bypassing the TP-Link router.

Problem Description:

No internet access after setup, even though the router has been given a valid IP address.

http://www.tp-link.com/resources/UploadFiles/Images/faq361image001.png

Note:  If you are not sure how to log into the router's web interface to check the WAN IP Address, please click here.

Solution 1Set up manual DNS Servers for the router.

  1. Click on DHCP -> DHCP settings, then put 8.8.8.8 into the Primary DNS field, click Save.

http://www.tp-link.com/resources/UploadFiles/Images/faq361image003.gif       

8.8.8.8 is a free and safe public DNS server provided by Google. 

  1. Reboot the router to finish the settings.

Go to System Tools -> Reboot, click on “Reboot” button to finish the settings.

Solution 2: Power Cycle the modem and the TP-Link router.

  1. Power off your modem and TP-Link router, leave them off for 1 minute.
  2. Unplug the modem’s power cord and unscrew the coaxial cable.
  3. Connect the modem to the Router’s WAN port and make sure the Router is powered on.
  4. Plug the power cord for the modem back in, but leave the coaxial cable disconnected.
  5. Wait 3-5 minutes and reconnect the coaxial cable.
  6. Wait for modem to reconnect and then check for IP and service.

Solution 3: Reset the router and reconfigure it manually.

  1. Hold the Reset button for more than 10 seconds to reset the router.
  2. Reconfigure the router manually through Quick Setup.

http://www.tp-link.com/resources/UploadFiles/Images/faq361image006.png

 

Ten artykuł dotyczy:
TL-WR841N , TL-WDR3500 , TL-WR743ND
User Application Requirement | Updated 10-09-2017 07:05:03 AM