Jak zmienić ustawienia usługi współdzielenia zasobów w sieci na routerze TL-WR1043ND?


Krok 1 Otwórz przeglądarkę internetową, w polu adresowe wprowadź adres IP routera (domyślnie: 192.168.1.1). Naciśnij klawisz Enter. 

 Krok 2 W oknie logowania wprowadź nazwę użytkownika i hasło. Domyślna wartość obu pól to: admin, aby zatwierdzić naciśnij przycisk OK

 Krok 3 Z menu po lewej stronie wybierz opcje USB Settings, a następnie User Accounts. Wybierz opcję Add New User lub Edit, aby dodać lub zmodyfikować konto użytkownika.

 Uwaga:  Domyślnie utworzone są dwa konta, których nie można skasować i dla których nie można modyfikować nazwy użytkownika. Poza tym, możliwe jest tworzenie dodatkowych pozycji. Nowe konta można kasować, a ich parametry, takie jak nazwa użytkownika, hasło, uprawnienia zapisu oraz dostęp przez FTP mogą być modyfikowane.

 

 

Krok 5 Aby wprowadzone zmiany były aktywne, zrestartuj usługę współdzielenia zasobów. Naciśnij przycisk Stop, a następnie przycisk Start (patrz poniżej):

 

 Ostrzeżenie!  Po zmianie parametrów kont użytkowników routera TL-WR1043ND dostęp do zasobów może zostać zablokowany (patrz okno poniżej). Wynika to z ustawień zarejestrowanych kont użytkowników.

 

 

Rozwiązaniem tego problemu może być ich skasowanie. Wybierz opcję Start, następnie Run i wpisz w pole poniższe komendy.

Jeżeli dostęp do zasobów odbywał się przez stronę \\192.168.1.1, należy skasować konto użytkownika na komputerze poleceniem net use\\192.168.1.1/delete/yes ;

Jeżeli dostęp do zasobów odbywał się przez stronę \\192.168.1.1\share name , należy skasować konto użytkownika na komputerze poleceniem net use\\192.168.1.1\share name/delete/yes .

Jeżeli problem nie został rozwiązany, należy zrestartować komputer. Po wyświetleniu okna logowania, należy wykorzystać parametry nowego konta.
 

Ten artykuł dotyczy:
TL-WDR3600 , TL-WDR3500 , TL-WR842N
User Application Requirement | Updated 10-18-2011 03:07:49 AM